Hlavní obsah

Thajsko deportovalo Čecha, který šířil HIV. V kleci a s rouškou

– Bangkok

Zdeňka Pfeifera, který je nakažený HIV, a přesto pokračoval v nechráněném sexu, deportovalo v úterý Thajsko do České republiky. Jeho deportaci zachytilo video agentury AP. Zatčen byl na základě mezinárodního zatykače, který byl vydán na žádost ČR.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Thajsko deportovalo Čecha Zdeňka Pfeifera, který vědomě šířil HIVVideo: AP

 
Článek

Pfeifera převezli na letiště nákladním autem, které mělo korbu změněnou ve velkou klec. Policisté ho odvedli k místu, kde se cestující podrobují bezpečnostní kontrole. Čech měl na ústech roušku.

Na letiště doprovodil zatčeného českého občana šéf thajského imigračního úřadu Nattón Prochsuntchón a vedoucí konzulárního a vízového úseku českého velvyslanectví v Bangkoku Jaroslav Zamazal, uvedl thajský list The Nation.

Prochsuntchón už v pondělí oznámil, že bude Čech deportován v úterý. Zmínil, že se ve své vlasti dopustil trestných činů sexuální povahy s dětmi. Generál dodal, že české úřady poskytly pět policistů, kteří ho budou doprovázet při letu do České republiky.

Minimálně jednoho nakazil

Pfeifera zatkla thajská policie minulý týden na ostrově Pchúket. „Pracovali jsme na tom případu několik týdnů, až jsme dostali tip od jednoho z občanů, který vedl k zatčení podezřelého,” prohlásil Prochsuntchón.

Pfeifer věděl od roku 2013, že je HIV pozitivní, ale přesto pokračoval v nechráněných sexuálních stycích. Česká policie zjistila, že měl styk i s třináctiletým. Při vyšetřování vyšlo najevo, že podezřelý v ČR měl styk minimálně s 23 lidmi. Je stíhán kvůli těžké újmě na zdraví a hrozí mu až 12 let vězení.

„Nejméně v jednom případě nakazil svého sexuálního partnera,“ stojí v zatykači podle webu Chingraitimes „Jeden z mužů byl nezletilý a hledaná osoba mu zaplatila za sex a nahrála si styk (na video),“ uvádí se v něm dále.

Související téma:

Thajská média informovala, že Pfeifer pokračoval v sexu i v Thajsku, zatím se však nikdo na thajskou policii neobrátil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám