Hlavní obsah

Brit, který chránil mladou ženu před muslimským útočníkem, podlehl zraněním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Townsville

Vážným zraněním podlehl v úterý třicetiletý Brit, který se v Austrálii snažil pomoci britské turistce. Tu koncem srpna v hostelu ve městě Townsville napadl nožem devětadvacetiletý Francouz. Muž ji ubodal, při útoku křičel Alláh je veliký. Policie ho zadržela a je obviněn z vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Ubodaná Mia Ayliff-Chungová

Článek

Když Francouz Smail Ayad  23. srpna ve 23.15 místního času napadl v hostelu v Home Hill jednadvacetiletou Miu Ayliff-Chungovou, Thomas Jackson jí nezištně šel na pomoc. Ayad ho pobodal a způsobil mu kritická zranění na hlavě.

Útočník byl tak zuřivý, že zranil i dvanáct zasahujících policistů.

Odvážný Jacksonův čin našel odezvu na internetu, stránky Youcaring  už vybraly 1300 liber na pomoc rodině z cílových 5000.

Policie sice po útoku potvrdila, že Francouz při útoku i poté křičel Allahu akbar, ale vyloučila, že by šlo o teroristický čin. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé se soustředili na Ayadovu případnou posedlost Ayliff-Chungovou.

I když zavražděná byla buddhistka a její rodina je většinově křesťanská, zazní během rozloučení také verše z koránu, protože pachatel byl muslim.

Reklama

Výběr článků

Načítám