Hlavní obsah

Na letišti v Dubaji havarovalo letadlo, zachvátily ho plameny

– Dubaj • Aktualizováno

Při přistání na letišti v Dubaji havarovalo dopravní letadlo společnosti Emirates a následně začalo hořet. Pasažéři i posádka byli evakuováni a zatím nejsou hlášeny žádné oběti ani zranění. Příčinou havárie je zřejmě technická závada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po přistání zachvátily letadlo plamenyVideo: Scott Macpherson, Reuters

 
Článek

Podle listu The National letěl Boeing 777 z indického Tiruvanantapuramu a na jeho palubě bylo 275 pasažérů a posádka. Svědci, kteří nehodu viděli, na sociálních sítích uvedli, že letadlo při přistání nevysunulo podvozek a pak začalo hořet.

Server Breaking news později s odvoláním na leteckou společnost Emirates upřesnil, že bylo na palubě 282 pasažérů a 18 členů posádky.

Foto: Scott Macpherson, Reuters

Po přistání zachvátily letadlo plameny.

„Emirates mohou potvrdit, že na dubajském mezinárodním letišti došlo 3. srpna 2016 k incidentu,“ citoval deník The Independent mluvčího dubajských aerolinek.

Podle stanice NBC se požár rychle šířil ze zadní části trupem letadla a plameny zachvátily jeho horní polovinu. Na místo přijely tři hasicí vozy a požárníci do 20 minut dostali oheň pod kontrolu.

Foto: Reuters

Hasiči dohašují Boeing 777 společnosti Emirates na letišti v Dubaji.

Na snímcích a záběrech z dubajského letiště, které zveřejňují svědci havárie na Twitteru, je vidět, jak z trupu velkého dopravního letadla stoupaly plameny.

Veškeré odlety a přílety z dubajského letiště byly prozatím pozastaveny. „Naší prioritou je teď bezpečnost a péče o všechny zúčastněné,“ dodal mluvčí dubajského tiskového úřadu, který za tamní vládu jedná s médii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z havarovaného letadla stoupá dýmVideo: AP

Mluvčí dále potvrdil, že letadlo bylo na cestě z Indie a všichni cestující byli evakuováni.

Podle služby FlightRadar24, která v reálném čase sleduje letový provoz, šlo o Boeing 777-300 A6 EMT.

Lety z Prahy mohou nabrat zpoždění

Zda se nehoda dotkne spojení s Prahou, zatím není jasné. Pražské letiště Václava Havla podle mluvčí Mariky Janouškové zatím čeká na aktuální informace od dopravců. Krátce po 12.00 zatím nemělo hlášeno žádné zrušení, zpoždění či jiné omezení letů z Dubaje ani opačným směrem.

Agentura Bloomberg  připomněla, že společnost Emirates provozuje vůbec nejvíc mezinárodních letů a podle toho, co zbylo z ohořelého letadla, jde podle ní o jednu z největších nehod této společnosti.

Letadla Boeing 777 jsou považována za jedna z nejbezpečnějších. To, které ve středu hořelo, prošlo servisem v roce 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám