Hlavní obsah

Izraelskou turistku znásilnili v Indii dva muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manali

Policie na severu Indie vyšetřuje znásilnění pětadvacetileté izraelské turistky. Mladá žena uvedla, že ji napadli dva muži, když s nimi jela autem z Manali do Keylongu. Žena skončila v nemocnici, kde se znásilnění potvrdilo, uvedl v pondělí superintendant Padam Čand.

Foto: Profimedia.cz

Policisté kontrolují v Manali turistická autobus.

Článek

Žena vypověděla, že se pokoušela dostat z Manali ve státě Himáčalpradéš za svými přáteli, kteří už přejeli do Keylongu. Okolo druhé ráno zamávala na auto, o němž si myslela, že to je taxi. V autě bylo pět mužů. Vůz později zastavil na opuštěném místě, kde byla dvěma muži znásilněna. Zbylá trojice jí nijak nepomohla.

Dva muže už policisté zadrželi, po dalších třech stále pátrají, uvedl list The Hindu.

„Vypověděla, že v autě bylo včetně jí šest lidí a dva z nich ji znásilnili,“ řekl Čand podle listu The Guardian. Po útoku skupina zmizela.

„Dnes byla převezena do větší nemocnice v Mandi, kde provedou zdravotnické vyšetření,“ dodal dopoledne další policista v Manali Gandhí Rám.

Policie nyní zkoumá záznamy bezpečnostních kamer v Manali a doufá, že se jí podezřelé podaří identifikovat. Pátrání komplikuje, že žena toho moc neví ani o vozidle, které zřejmě nemělo platnou značku, ani o místě, kde byla znásilněna.

Oblíbený cíl turistů

Manali je oblíbeným cílem zahraničních i domácích turistů, kteří přijíždějí obdivovat úpatí Himálaje a místní údolí. Už v roce 2013 tam tři muži znásilnili americkou turistku, která jako stopařka nasedla do jejich kamiónu. [celá zpráva] O rok dříve byla v údolí Kullu znásilněna australská turistka.

Téma násilí na ženách se v Indii dostalo do popředí společenského zájmu v roce 2012, kdy v Dillí zemřela studentka, kterou v jedoucím autobuse brutálně znásilnila skupina mužů. Jeden z nich později spáchal ve vězení sebevraždu, čtyři byli odsouzeni k trestu smrti. [celá zpráva]

Poslední z nich, který byl v době útoku nezletilý, se již dostal z vězení na svobodu.

Případ vyvolal v celé zemi protesty a přiměl vládu ke změně zákonů na ochranu žen. Přesto počet násilných činů výrazně neklesl a soudy mnohdy nestíhají pachatele efektivně trestat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám