Hlavní obsah

V hloubce 50 metrů pod hladinou moře našli záchranáři velký objekt, zřejmě zřícený letoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakarta
Aktualizováno

Z moře poblíž indonéského ostrova Borneo se dosud podařilo vylovit těla sedmi obětí nedělní nehody letounu společnosti Indonesia AirAsia. Sonary odhalily velký objekt pod hladinou v hloubce tří až pěti desítek metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rakve s těly cestujících byly převezeny na vojenskou základnu v SurabajiVideo: Reuters

 
Článek

Šéf pátracího týmu Henry Bambang Soelistyo upřesnil, že kromě jiných bylo objeveno tělo jedné z letušek. Ve středu pak záchranáři vyzvedli tělo, které na sobě mělo záchrannou vestu.

Desítky lodí a letadel pokračují v prohledávání oblasti. Pátrání však komplikuje špatné počasí a více než dvoumetrové vlny. Na sonarových snímcích pořízených v oblasti, kde se letadlo patrně zřítilo, je pod hladinou vidět velký, temný objekt. Pravděpodobně jde o pohřešované letadlo, uvedla agentura Reuters s odvoláním na pátrací tým.

Podle jeho informací je objekt asi 30 až 50 metrů pod hladinou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry částí letadla na monitoru pátracího týmuVideo: Reuters

Experti se domnívají, že nebude nijak obtížné černé skříňky najít, neboť se stroj patrně rozlomil až po nárazu na hladinu a trosky tak od sebe nebudou příliš vzdáleny.

Kontrolní věž v Jakartě s airbusem A320-200 na lince Surabaya–Singapur ztratila kontakt v neděli v 00.18 SEČ, tedy 43 minut po startu.
Trosky letadla, na jehož palubě bylo 162 lidí převážně z Indonésie, záchranné týmy objevily v Jávském moři asi 160 kilometrů jižně od města Pangkalan Bun, které leží na jihozápadě ostrova Borneo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám