Hlavní obsah

Občas mě děsíš, psala přítelkyně Pistoriovi

Novinky, rei
Pretoria

U soudu s Oscarem Pistoriem v Jihoafrické republice v pondělí policista Francois Moller předložil výpis z mobilní korespondence mezi slavným běžcem a jeho zabitou přítelkyní Reevou Steenkampovou. Textové zprávy odhalily, že dvojice vedla půtky, přičemž Steenkampová příteli psala, že z něj někdy jde strach.

Pistoriova sousedka u soudu popsala, že po výstřelech slyšela ženský křik Video: Novinky/Reuters

 
Článek

„Občas z tebe mám strach. Jsem holka, co se do tebe zamilovala,“ napsala Steenkampová v jedné z textových zpráv, k nimž donedávna neměla policie přístup, protože Pistorius tvrdil, že ke svým telefonům zapomněl přístupová hesla.

Foto: Profimedia.cz

Reeva Steenkampová (vpravo)

Vyšetřovatelé se ale ke zprávám ve dvou iPhonech a dvou přístrojích Blackberry dostali, když před tím museli o povolení žádat americkou FBI. [celá zpráva]

Kapitán Moller v pondělí uvedl, že policie získala zprávy o rozsahu 35 000 stran.

Žárlil a kritizoval ji před přáteli

Pistorius tvrdí, že svoji přítelkyni zabít nechtěl a útočil proti domnělému zloději. Opakuje, že se Steenkampovou měli idylický vztah. Ze zpráv, které mu přítelkyně posílala, lze číst její pochybnosti.

„Chci jenom být milována a milovat. Teď zrovna jsem nešťastná a smutná,“ psala. Jindy příteli vyčítala, že je žárlivý a kritizuje ji před ostatními. „Považuji se za dámu, ale z toho, jak ses dnes večer choval, když jsme odešli, jsem si tak nepřipadala,“ uvedla v jedné ze zpráv. Dodávala, že chápe, že je slavný atlet pod tlakem, ale kvůli tomu na ni nemůže útočit.

Foto: ČTK/AP

Oscar Pistorius u soudu

Nepohodli se také 19. ledna loňského roku, tedy necelý měsíc před tragickou střelbou v Pistoriově domě. Atlet přítelkyni vyčítal, že kouřila marihuanu, když byl na cestách. Reeva se mu omlouvala.

Pistoriovi hrozí vězení na doživotí, prokáže-li obžaloba u soudu úmysl zavraždit Steenkampovou. Podle svědků se pár v osudnou noc pohádal, než okolo třetí hodiny ráno padly čtyři výstřely. Hádku v pondělí u soudu potvrdila další sousedka. „Určitě to byl ženský křik,“ uvedla Anette Stippová. Doplnila, že v koupelně, kde Pistorius Steenkampovou zastřelil, se v danou chvíli svítilo. Atlet přitom tvrdí, že tam byla naprostá tma.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Oscar Pistorius

Soud trvá už čtyři týdny. Původně měl tento týden skončit, ale v neděli bylo rozhodnuto o jeho prodloužení do poloviny května. Pistorius se rozhodl svůj dům, v němž přítelkyni zastřelil, prodat, aby měl na právníky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Pistorius chtěl zatajit, že střílel v baru

Jihoafrický boxer Kevin Lerena u soudu s handicapovaným atletem Oscarem Pistoriem popsal případ střelby v baru Tasha’s měsíc před zabitím Reevy Steenkampové....

Výběr článků

Načítám