Hlavní obsah

Ind prodal přes Facebook kojence, kterého ukradl dceři

Dillí

Indická policie zadržela čtyři lidi v provincii Paňdžáb, kteří byli zapleteni do prodeje kojence. Byl mezi nimi 47letý děd dítěte, který se na prodeji dohodl s jedním podnikatelem. Dítě zachránila v Dillí policie a vrátila je matce z vesnice Šáhnaz ve státě Uttarpradéš. Policista Naríš Šarma uvedl, že fotografie dítěte byla zveřejněna na Facebooku i s textem, že je k mání, uvedl list web PardaPhash.

Článek

Dítě nakonec skončilo u obchodníka z Dillí, který za něj zaplatil 800 000 rupií (asi 290 000 Kč). K dvojici se ale dostal před další dva lidi.

Děda Firoz Chán sebral svého vnuka narozeného 9. dubna rozvedené dceři. Získal je přímo z porodnice s pomocí ošetřovatelky.

Dítě bylo prodáno třikrát, nejprve za 45 000 rupií (asi 16 500 Kč). Pak je za 350 000 rupií koupil Gurprít Singh, který byl také zadržen. Právě on dal jeho fotografii na Facebook a nabídl dítě za 800 000 rupií.

Dalšími zadrženými jsou setra z porodnice Sunita a další prostředník Irfán. Pátý obviněný Amit, který vede opravnu mobilů, stačil utéci.

Dítě sice přežilo, ale nakazilo se žloutenkou. Matka podala žalobu na děda, jemuž hrozí trest až sedmi let vězení.

Všichni zadržení jsou vyslýchání, protože policie má podezření, že alespoň někteří z nich se podobné trestné činnosti dopouštěli opakovaně.

Reklama

Výběr článků

Načítám