Hlavní obsah

Nezletilého Inda soudí kvůli hromadnému znásilnění dívky, její otec žádá trest smrti

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

V indickém hlavním městě Dillí ve středu začal soud s posledním ze skupiny mužů obviněných z prosincového hromadného znásilnění a zabití 23leté studentky. Nejmenovaný mladík je nezletilý, a proto jej soudí před zvláštním soudem. Zatímco jeho pěti komplicům hrozí doživotí, teenagerovi může soud uložit nanejvýš vězení v délce trvání tři roky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Dillí začal soud s nezletilým, který se podílel na znásilněníVideo: Reuters

 
Článek

„Jsem rád, že ho soudí. Chci ale říct, že tento hoch, ačkoliv je nezletilý, jako nezletilý nejednal. Případ se od ostatních odlišuje, takže i tento nezletilý by měl být souzen stejně jako dalších pět obviněných. Také on by měl dostat trest smrti,“ prohlásil otec oběti.

Sedmnáctiletý hoch čelí stejně jako komplicové sedmnácti obviněním. Vzhledem k jeho věku mu však soud může uložit maximálně tříletý trest.

Mladík podle britského deníku The Independent policii řekl, že iniciátorem brutálního útoku byl řidič autobusu Ram Singh a jeho bratr Mukeš. „Pojďme, dnes si to užijeme,“ nabádala podle protokolu z policejního výslechu bratrská dvojice zbytek skupiny. [celá zpráva]

Soud s dospělými členy gangu probíhá ve zrychleném řízení.

Tři znásilněné za hodinu

Studentka medicíny se jednoho prosincového večera vracela s přítelem z kina domů a cestou nastoupili do autobusu soukromého dopravce. Jeho šestičlenná posádka dvojici vysvlékla, dívku opakovaně znásilnila a následně pár zbila železnými tyčemi a vyvlekla na ulici. Mladá žena o dva týdny později na následky svých zranění zemřela v nemocnici v Singapuru.

Případ vyvolal celonárodní bouře, které přinutily vládu ustanovit zvláštní komisi, jež má zhodnotit stav legislativy vztahující k ochraně žen před zločinem.

V Indii je podle vlády každých 20 minut znásilněna některá z žen. Počtem trestů udělených za znásilnění však Indie stojí na chvostu statistiky světových zemí, upozornila agentura Reuters.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám