Hlavní obsah

Pět Indů obviněných z hromadného znásilnění se cítí nevinno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indové obviněni z hromadného znásilnění studentky, která jejich brutální útok nepřežila, v sobotu prohlásili, že se necítí vinni. Prohlášení učinili poté, co je obžaloba u soudu v Dillí obvinila z 13 trestných činů včetně znásilnění a vraždy. Informovala o tom agentura AP. Obžalovaným hrozí trest smrti.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Vůz převážející obviněné

Článek

Jeden z obhájců pětice mužů potvrdil, že obvinění před soudem, který probíhá ve zrychleném řízení, podepsali prohlášení, že jsou nevinní. Soud bude v úterý pokračovat výpověďmi svědků.

Činu se mělo dopustit šest mužů. Pět z nich bylo obžalováno, údajný šestý pachatel je mladistvý a bude postaven před soud pro nezletilé.

Brutální útok na studentku v Dillí přitáhl pozornost indické i světové veřejnosti k násilí páchanému v Indii na ženách. Dillíské úřady proto vytvořily šest soudů, kde mají být ve zrychleném řízení řešeny případy násilných činů namířených proti ženám, především pak znásilnění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám