Hlavní obsah

Nepálec ukousal k smrti kobru, která ho uštkla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepálský zemědělec, kterého v úterý uštkla kobra na rýžovém poli, hada ukousal k smrti. Mohammad Salmodin, který byl už propuštěn z nemocnice, řekl BBC, že mu to poradil zaříkávač hadů. Měl štěstí, že kobra nebyla na seznamu ohrožených druhů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Zaříkávač hadů mi řekl, že když vás uštkne had, musíte ho na oplátku kousat, dokud nezemře. Pak se vám nic nestane,“ uvedl Salmodin a dodal: „Když jsem zjistil, že mě uštkl had, šel jsem domů pro baterku a viděl jsem, že to byla kobra. Tak jsem ji ukousal k smrti.“

Poté, co hada usmrtil, věnoval se dál běžným každodenním činnostem, aniž by měl problémy. Na naléhání rodiny, vesničanů a policie ale jel nakonec do nemocnice.

Uštkl ho běžný druh kobry, takže nebude stíhán. Na jihu Nepálu, který není vysokohorský, žije hodně hadů. Většina je jich jedovatých. Ročně je v zemi uštknuto hadem na 20 000 lidí. Asi tisíc jich zemře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám