Hlavní obsah

Ve Wu-chanu lékaři usínají vestoje či jen na pár hodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotnický personál v čínském Wu-chanu, epicentru Covid-19, je nadále v akci prakticky nepřetržitě, přičemž přestávky slouží jen k nejzákladnější obnově sil.

Foto: China Daily, Reuters

Zdravotník ve wuchanské nemocnici ukazuje pacientce, jak provést rehabilitační cvičení

Článek

„Ačkoli nových případů nepřibývá tolik jako ještě před dvěma týdny, zejména tady v oddělení zvláštní izolace se nám nijak neulehčilo,“ řekla japonskému listu The Japan Times lékařka, která se představila jen jako Čchin. Dodala, že přestávky na spánek bývají zpravidla dvě tři hodiny. Navíc členové pohotovostního týmu, který v tu chvíli nepečuje o pacienty, avšak musí být připraven kdykoli zaskočit, podřimuje vestoje.

Francie hlásí sto lidí s koronavirem, někteří jsou ve vážném stavu

Koronavirus

Čchin potvrzuje, že vypjatou situaci jim trochu odlehčil příchod specialistů, zejména armádních, z jiných částí země. „Jinak bychom nejspíš zkolabovali,“ nezapírá. Lékaři tráví v ochranných kombinézách nepřetržitě třeba i osm hodin. Po tu dobu nemohou jíst, pít ani si dojít na toaletu. Při oblékání jim asistují zdravotnice, protože některé části kombinéz se lepí suchými zipy.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Čínské úřady nicméně v sobotu potvrdily, že případů nákazy koronavirem je opět více, infikovaných už je 79 251, 2835 lidí onemocnění podlehlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám