Hlavní obsah

Nový typ koronaviru zamořil už i čínské věznice

Nákaza novým typem koronaviru se v Číně nevyhnula ani tamním vězením, píše agentura DPA. Dosud onemocnělo 450 vězňů a sedm dozorců. Nejvíce případů je hlášeno z provincie Chu-pej, kde je podle nejnovějších statistik nakaženo 220 lidí. Plicní choroba Covid-19, kterou nový typ koronaviru způsobuje, se ovšem nevyhnula ani věznicím ve východních provinciích Če-ťiang a Šan-tung, píše agentura DPA.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Koronavirus pod elektronovým mikroskopem.

Článek

Ve vězení v provincii Šan-tung je 207 nakažených, z toho sedm dozorců. Člověk, který měl v této provincii na starosti oblast spravedlnosti, dostal za to, že nedokázal zabránit rozšíření nemoci, výpověď.

Nakažené hlásí i nápravné zařízení v provincii Če-ťiang, v nemocnici skončilo kvůli nákaze 34 lidí.

Počet obětí koronaviru v Číně znovu vzrostl. Problémy má i Jižní Korea

Svět

Virus se mohl v přeplněných věznicích, které jsou známé ne příliš kvalitní lékařskou péčí, bez problémů šířit, napsal list Global Times s odkazem na vyjádření jednoho z úředníků, který nechtěl být jmenován.

„Vzhledem k nedostatku zdravotnického personálu a špatnému vybavení ve věznicích není jednoduché odhalit infikované a vzhledem k přeplněnosti věznic nelze zabránit šíření nemoci,“ řekl zdroj deníku Global Times.

Ochromené čínské podniky nemají na výplaty

Ekonomika

Nejnovější statistiky hovoří o tom, že nemoci Covid-19 podlehlo v Číně již 2236 lidí. Nakažených je už přes 75 tisíc.

Reklama

Související články

Virus se šíří dvacetkrát rychleji než SARS

U nového typu koronaviru je zhruba desetkrát až dvacetkrát vyšší riziko, že se spojí s receptory v lidském těle a způsobí tím infekci, než u těžkého akutního...

Výběr článků

Načítám