Hlavní obsah

Ztroskotanec z Trevíru. Sousedé popisují život muže, který najel SUV do lidí

Novinky, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trevír

Pil, byl bez zaměstnání, žil ze sociálních dávek, bydlel ve svém autě. To byl 51letý Bernd W., který v úterý v nejstarším německém městě Trevír zabil autem pět lidí a dalších 18 zranil, píše server týdeníku Focus. Sousedé muže popisují jako „podivného jedince“, který byl „někdy agresivní“.

Foto: Tittel Harald, ČTK

Svíčky na místě, kde v centru Trevíru muž najel a zabil a zranil chodce.

Článek

Muž pocházel ze Zewenu, což je předměstí Trevíru. Žil tam v rodinném domě rodičů až do roku 2010, kdy zemřela jeho matka. Poté dům prodal. „Přestal pracovat, žil ze dne na den, opíjel se. To byl jeho život. Ani ne za rok všechny peníze za prodej domu po rodičích utratil,“ popsal jeho bývalý soused Erwin K.

Šílený jezdec z Trevíru jde do vazby

Evropa

Stačil si ale koupit ještě vůz Land Rover, který se stal jeho domovem. Byl původní profesí elektrikář, ale nepracoval a žil ze sociálních dávek. Aby mu je úřad nepřestal poskytovat, auto převedl na kamaráda. Jako příjemce sociální pomoci totiž nesmí mít žádný majetek, připomíná server týdeníku Focus.

Většina obyvatel Zewenu věděla hned, kdo je pachatelem masakru na trevírské pěší zóně. „Viděli jsme poznávací značku s číslem a bylo nám jasné, že je to jeho auto. Bernd se sem stále vracel a auto jsme dobře znali,“ popsali všichni oslovení.

Útok v Trevíru: mezi oběťmi je i devítitýdenní holčička a její otec

Evropa

Bývalá sousedka Bernda W., která bydlí o dva domy dál od jeho bývalého rodného domu, ho popsala jako „podivného jedince“. Choval se vůči ní korektně a někdy jí pomáhal na zahradě, ale z domu, kde dřív bydlel, často slyšela křik a hádky a mnohdy zažila jeho vzteklost a agresivitu. Dal se podle slov svých sousedů dohromady s živly z místního gangu.

Mnozí ho popisují jako labilního člověka. Na jeho Facebooku se objevují zvláštní vzkazy, například: „Na mém náhrobku by mělo být: Ušetřete si slzy, kde jste byli, když jsem žil?“

Pět mrtvých včetně dítěte při řádění řidiče na pěší zóně v Trevíru

Evropa

Zda muž trpí psychickou poruchou, by měl zjistit soudní expert, který ho ve vazbě podrobí vyšetření.

Bernd W. najel v úterý odpoledne podle dosavadních poznatků úmyslně na pěší zónu v centru města, kličkoval po ní a mohutným vozem typu SUV srážel kolemjdoucí. Jeho čin si vyžádal pět obětí, mezi nimi je i devítitýdenní dítě, a 18 zraněných.

Reklama

Výběr článků

Načítám