Hlavní obsah

Zpěváka Garryho Glittera uznali vinným z pokusu o znásilnění desetileté dívky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Anglická popová hvězda sedmdesátých let, zpěvák Garry Glitter, byl ve středu uznán vinným z pokusu o znásilnění, čtyř případů sexuálního napadení a ze sexu s třináctiletou, za což mu hrozí doživotí. Všech těchto činů se dopustil v době své slávy v sedmdesátých letech. Glitter byl už dříve odsouzen za pedofilii ve Vietnamu.

Foto: Profimedia.cz

Gary Glitter přichází k londýnskému soudu.

Článek

Sedmdesátiletý Glitter, vlastním jménem Paul Gadd, zcela popíral vinu ve všech projednávaných případech, byl dalších tří obvinění zproštěn.

Desetiletou dívku se pokusil znásilnit v roce 1975 při jedné z návštěv v jeho bytě. Vplazil se k ní do postele, ale podařilo se jí uniknout a schovat se v koupelně, zatímco opilý zpěvák usnul.

Napadl i další dvě dívky ve věku 12 a 13 let, které pozval po koncertě k sobě do šatny. Tvrdil, že je obtěžovat nemohl, protože se zrovna staral o svou paruku.

Zákeřná hvězda

Detektiv Mick Orchard před soudem vypověděl, že se zpěvák „projevil jako sexuální predátor, který zneužíval výhod hvězdného statutu a napadal mladé dívky, které oslnil svou slávou, a ony mu věřily.“

Foto: Profimedia.cz

Gary Glitter v půlce osmdesátých let

Glitter byl na počátku 70. let v Británii velkou hvězdou nablýskaného glitter rocku, nazpíval hity Rock and Roll, I'm the Leader of the Gang, Do You Wanna Touch Me a I Love You Love Me Love.

Gadd byl poprvé odsouzen na čtyři měsíce v roce 1999 za držení dětské pornografie. Po dvou měsících byl propuštěn. Později se odstěhoval do Kambodže, odkud byl bez udání přesných důvodů v roce 2002 trvale vyhoštěn.

Kvůli sexu s dvanáctiletou dívkou byl od roku 2005 stíhán i ve Vietnamu, kde nějakou dobu žil. Hrozilo mu dvanáct let.

Naposledy začal být Glitter stíhán, když vyšel najevo skandál s moderátorem a DJ Jimmim Savillem, který masově zneužíval nezletilé. Některých jeho orgií se účastnil i Glitter.

Reklama

Výběr článků

Načítám