Hlavní obsah

Ženy, které na silvestra v Německu zapálily zoo, zaplatí pokutu

– Krefeld (Německo)

Tři ženy, které před rokem o silvestrovské noci vypustily létající ohnivé lampiony a nechtěně tak podpálily pavilon opic v zoologické zahradě v západoněmeckém Krefeldu, mají zaplatit pokuty až 9000 eur (235 tisíc Kč). Tamní soud jim to podle německých médií tento týden pravomocně uložil trestním příkazem - bez projednání v hlavním líčení.

Foto: AP

V německé zoo shořel pavilon opic, uhynula v něm většina zvířat.

Článek

Trojice se nejprve uložené pokutě bránila. Ženy si však nepřály veřejné projednávání kauzy, která před rokem vzbudila značnou mezinárodní pozornost, a nakonec na trest kvůli založení požáru z nedbalosti přistoupily. Jedna z nich se zatím zpěčuje výši peněžního trestu.

V německé zoo vzplál od lampionů pavilon opic, uhynula většina zvířat

Evropa

To byly naše lampiony, přiznaly se tři Němky, kvůli kterým uhořely opice v zoo

Evropa

Pachatelky o silvestru vypustily nebezpečné lampiony štěstí, které dopadly do nového pavilonu opic. Areál byl požárem zničen a musel být stržen. Živel zahubil tři desítky zvířat včetně osmi lidoopů.

Případ vyvolal v Německu i zahraničí opakovanou debatu o používání zábavní pyrotechniky a jiných ohňových efektů. Pouštění nebeských lampionů, které vynáší horký vzduch ze zapálené parafínové náplně, je ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko zakázané už od roku 2009.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám