Hlavní obsah

Zemřel francouzský herec Michel Piccoli

– Paříž • Aktualizováno

Ve věku 94 let zemřel francouzský herec Michel Piccoli. Proslavila ho například role ve filmové tragikomedii Velká žranice.

Foto: Profimedia.cz

Michel Piccoli

Článek

Jak uvedl Piccoliho přítel a bývalý ředitel mezinárodního filmového festivalu v Cannes Gilles Jacob, herec zemřel na mrtvici. Zesnul v rodinném kruhu, nablízku mu byla jeho žena Ludivine Clercová.

Piccoli byl hercem, producentem i režisérem. Objevil se v různých rolích od svůdníků přes kriminálníky až po papeže ve více než 170 filmech. Během své kariéry ztvárnil široké spektrum rolí, vystupoval často i v ostře satirických a kontroverzních filmech.

Z novějších snímků lze připomenout dramatickou komedii z roku 2011 Máme papeže (Habemus papam), v níž Michel Picolli ztvárnil hlavní roli.

Michel Piccoli a Claudia Cardinalová

Pobýval i v Československu

Od léta do podzimu 1989 pobýval herec v Československu při příležitosti natáčení melodramatu Marta a já režiséra českého původu Jiřího Weisse - dramatického a tragického příběhu lásky sudetské Němky a Žida na pozadí nacismu za druhé světové války.

V březnu 1977 Piccoli četl spolu s Michaelem Lonsdalem v rámci večera za propuštění Václava Havla v Národním divadle v Chaillot Havlovu jednoaktovku Audience.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám