Hlavní obsah

Ze železničního viaduktu v Londýně se vyvalily plameny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na jihu Londýna v pondělí propukl rozsáhlý požár, s plameny na železničním viaduktu u stanice metra Elephant and Castle bojuje okolo 100 hasičů. Podle policie požár nesouvisí s terorismem. Stanice BBC prozatím referuje o jednom zraněném.

Foto: Social Media, Reuters

Požár v železničním viaduktu v Londýně

Článek

Záchranné složky byly na místo přivolány okolo 13:45 místního času (14:45 SELČ), napsal zpravodajský server BBC, podle kterého požár pravděpodobně začal v garážích nedaleko stanice. Lidé žijící v okolí hlásili, že slyšeli sérií explozí.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Dým nad železničním viaduktem na jihu Londýna

Plameny zasáhly i tři komerční objekty ve viaduktu, šest automobilů a telefonní budku. Pod jedním z oblouků se podle záběrů na sociálních sítích vytvořila ohnivá koule, z místa stoupá hustý černý kouř. Kvůli ohni musely být odkloněny vlaky. Stanice Elephant and Castle byla uzavřena a lidé evakuováni.

„Uzavřeli jsme silnice a lidem se doporučuje, aby se místu vyhýbali a měli zavřená okna a dveře,“ uvedly záchranné složky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám