Hlavní obsah

Záplavy na severu Itálie mají čtyři oběti

Řím

Na čtyři vzrostl počet obětí záplav, které postihly sever Itálie. Tři lidé zahynuli, když jejich auto spadlo z mostu, který se zřítil v toskánské obci Manciano u Grosseta, uvedly v úterý místní úřady. Už v pondělí zemřel za podobných okolností 73letý muž z letoviska Capalbio, jehož vůz strhla rozbouřená voda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záplavy v Itálii si vyžádaly čtyři obětiVideo: Reuters

 
Článek

Ve vesnici Albinia jsou navíc pohřešovány tři osoby. Kvůli záplavám tam bylo několik rodin evakuováno. Další lidé před vodou utekli na střechy svých domů.

Kvůli počasí muselo být uzavřeno několik úseků klíčové italské dálnice A1, která spojuje Milán s Římem. Mezi městy Grosseto a Orbetello byla narušena také železniční doprava. Šéf toskánské regionální vlády Enrico Rossi požádal o nasazení vojáků k odklízení ulic.

V Orvietu byly kvůli lijákům zavřeny školy. Celé rodiny musely opustit své domovy v provincii Perugia poté, co se rozvodnila místní řeka Nestore. V městečku Cortona poblíž Arezza bylo evakuováno osm rodin po sesuvu půdy.

Také v severoitalském regionu Friuli mohutně pršelo. Škody jsou hlášeny z pobřeží Jaderského moře od Grada po Lignano. Například v Terstu museli hasiči odklízet stromy, které vyvrátil prudký vítr.

Už v pondělí musely být na severu Itálie evakuovány stovky obyvatel. Pod vodou se ocitlo 70 procent Benátek. Tisíce lidí jsou bez dodávek elektrického proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám