Hlavní obsah

Na Německo udeřily bouřky: Zapálený statek od blesku, zaplavená dálnice, vyvrácené stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům zapálený od blesku, vyvrácené stromy, přívalové deště. Jihem a západní částí Německa se v noci na čtvrtek přehnaly silné bouřky, které se postupně rozšíří na celé území Německa. Ochlazení bude po extrémních vedrech jen krátkým intermezzem, od pondělí se vrátí teploty atakující 40 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Statek, jejž zapálil blesk. Požár likvidovalo 105 hasičů.

Článek

Bouřlivou noc na čtvrtek zažily spolkové země Bavorsko, Bádensko-Württembersko, západní část Dolního Saska a v brzkých ranních hodinách se bouře přesunuly do Severního Porýní-Vestfálska.

V Bádensku-Württembersku se na dálnici A6 ve směru na Norimberk kousek za Bad Rappena stala kvůli přívalům deště a aquaplaningu tragická dopravní nehoda, při které zemřel osmapadesátiletý muž. Podle informací policie narazil do středního svodidla a zastavil v levém jízdním pruhu. Když se řidič pokusil nastavit výstražný trojúhelník, srazilo ho jedoucí auto. I druhý vůz dostal smyk kvůli aquaplaningu.

Vedra nekončí. Česko čekají supertropy

Počasí

V oblasti Allgäu zapálil blesk statek. Vyhořelo nejen obytné stavení, ale i přilehlé stáje a v nich umístěné traktory. Plameny likvidovalo 105 hasičů do čtvrtečního rána. Škoda je odhadnuta na 1,5 milionu eur (36,7 milionu korun).

V Bavorsku po úderu blesku spadl strom na dům. Naštěstí se nehoda obešla bez obětí a zraněných, píše Focus.

Němečtí meteorologové varují, že bouřky se rozšíří po celém Německu. Provázet je budou nejen lijáky, kdy může místy napršet až 40 litrů na metr čtvereční, ale také krupobití s kroupami o velikosti až dva centimetry a silný vítr dosahující v nárazech až 85 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám