Hlavní obsah

Vedra nekončí. Česko čekají supertropy

Vedra nás hned tak neopustí, tvrdí meteorologové. Navzdory tomu, že ve čtvrtek přejde přes Česko studená fronta, teploty se sníží jen mírně, a to ještě jen v západní části republiky, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Na východě budou teploty i nadále stoupat až na 37 °C. A od pondělí bude do České republiky pronikat velmi teplý vzduch a na počátku příštího týdne nás čekají supertropy.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 21.7. 2022Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek ovlivní počasí studená fronta, která s sebou přinese bouřky. Ty budou ojediněle i silné, doprovázené krupobitím, přívalovým deštěm a nárazy větru kolem 70 km/h.

Bude oblačno až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 °C, denní teploty na západě pak mezi 29 a 33 °C, na zbytku území mezi 33 a 37°C. Odpoledne a večer se objeví v Čechách místy přeháňky nebo bouřky.

Hned v pátek se do Česka nasune tlaková výše. Bude jasno až polojasno, na východě území zpočátku až oblačno a ojediněle s přeháňkami a bouřkami. Ranní teploty budou mezi 17 a 21 °C, denní teploty mezi 27 a 31 °C, na jihovýchodě až 34 °C.

V sobotu dorazí studená fronta, která vysoké teploty sníží jen lehce. Bude polojasno, během dne oblačno až zataženo a místy s přeháňkami, deštěm a bouřkami. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 17 a 21 °C, denní teploty pak mezi 25 a 30 °C.

V neděli bude jasno až polojasno. Ranní teploty budou kolem 12 až 16 °C, denní teploty kolem 27 až 31 °C.

Od pondělí začne do České republiky pronikat velmi teplý vzduch od jihozápadu. V pondělí bude jasno až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 °C, denní teploty mezi 31 a 35 °C.

V úterý bude jasno až polojasno, během odpoledne v Čechách přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty budou v řádu 16 až 20 °C, denní teploty pak 31 až 35 °C.

Ve středu bude až oblačno a místy přeháňky. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 °C, denní teploty mezi 27 a 31 °C.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Reklama

Výběr článků

Načítám