Hlavní obsah

Zapálené domy i rozvodněné řeky: Německem se prohnaly silné bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sever a severozápad Německa zasáhly silné bouře, hlásí německá meteorologická služba (DWD). Na některých místech Dolního Saska a Hesenska napršelo během hodiny 40 litrů na metr čtvereční. Vítr dosáhl v nárazech rychlosti 100 km/h. Bouřky se postupně přesouvaly na severovýchod. Na několika místech blesky zapálily domy a řeky se vylily z břehů.

Foto: Profimedia.cz

Bouře v Kielu

Článek

V malém dolnosaském městě Uslar (severovýchodně od Göttingenu) hlásí policie na některých částech zaplavené silnice. Přívaly vody dokonce odnesly poklopy z kanálů.

V Großenknetenu a Ahlhornu (okres Oldenburg) blesk zapálil střechy domů. Požáry likvidovali také hasiči ve Wolfshagenu v okrese Goslar a v Bohmtemu v okrese Osnabrück.

Bouře se prohnala také Hamburkem a Šlesvicko-Holštýnskem, kde vichr lámal stromy a blesky zapalovaly rodinné domy. Kvůli tomu se zastavila na trase Kiel– Neumünster vlaková doprava.

Na silnici L561 mezi Wahlsburgem a Oedelsheimem sesuv půdy zavalil silnici do výšky 70 centimetrů a v délce 500 metrů.

Silná bouře potopila historickou šestimetrovou plachetnici v přístavu Niendorf u Baltského moře. Na palubě byli tři lidé (55, 51 a 20 let), všichni byli zachráněni a nezraněni.

Přívalový déšť a krupobití zkomplikovaly dopravu ve spolkové zemi Hesensko. Ulicemi se valilo bláto a zaplavovaly se sklepy. U městečka Oberweser blokoval provoz na dálnici sesuv půdy a popadané stromy. Komunikace je v daném úseku uzavřená, stejně jako most přes řeku Vezeru.

Také na jihu Hesenska sčítají škody. V okrese Darmstadt-Dieburg popadané větve a stromy poškodily zaparkovaná auta. V okrese Bergstraße byly zablokované některé silnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám