Hlavní obsah

„Žádné vodní radovánky pro nácky.” Šéfovi AfD ukradli oblečení, domů šel v plavkách

– Berlín

Horké chvilky zažil předseda pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD) Alexander Gauland. Zatímco se koupal v jezeře Heiligen See u Postupimi, někdo mu ukradl jeho oblečení, napsal deník Bild. Politik se musel vracet domů pouze v plavkách.

Foto: Profimedia.cz

Alexander Gauland

Článek

Incident se stal minulé úterý kolem 19.00. Politik bydlí asi 200 metrů od jezera v domě s velkou zahradou. Koupání v jezeře patří k jeho oblíbeným činnostem, často je vidět, jak jde večer v županu k jezeru, aby si zaplaval, a doprovází ho jeho životní partnerka.

Tentokrát vyrazil k jezeru sám, aby se osvěžil. Zatímco byl ve vodě, neznámý muž mu ukradl manšestrové kalhoty, košili a také klíče od bytu. Svědci podle serveru listu Märkische Allgemeine uvedli, že zloděj stačil ještě zakřičet „Náckové nepotřebují žádné vodní radovánky“ a poté zmizel. Když se politik dostal ke břehu, už na něj čekala policie, kterou zavolali ostatní lidé.

„Pan Gauland byl okraden u jezera. Zdá se, že byl cílem zloděje pouze on. Případ od nás převzalo policejní oddělení západ v Brandenbursku,“ uvedl Torsten Herbst, mluvčí postupimské policie. Vyloučeno ale není ani politické pozadí.

Krádež potvrdil deníku Bild sám politik, nejkomplikovanější pro něj byla ztráta klíčů. O krádeži informoval už bezpečnostní službu německého parlamentu, jak ale uvedl, o žádné služební klíče nepřišel.

„Je běžné, že plavci nechávají své věci na pláži, ale je neobvyklé, že se tu něco ukradlo,“ řekl Bildu jeden z návštěvníků jezera.

Ačkoliv to nemá politik domů daleko, jeho cesta v plaveckém úboru a s policejní hlídkou vyvolala rozruch. „Byli jsme nedaleko a vše sledovali. Gauland kolem nás prošel se svěšenou hlavou a doprovázeli ho policisté,“ napsal server listu Märkische Allgemeine s odkazem na svědectví jedné ženy.

Reklama

Výběr článků

Načítám