Hlavní obsah

Za sadistické vraždy, které šokovaly Německo, dostal 20letý mladík doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německý soud ve středu uložil doživotní trest vězení dvacetiletému mladíkovi, který loni v západoněmeckém městě Herne zavraždil devítiletého chlapce a dvaadvacetiletého muže. Fotografie obětí se pak objevily na internetu. Marcel H., jehož čin šokoval Německo, se během procesu k oběma vraždám přiznal.

Foto: Profimedia.cz

Za dvojnásobnou vraždu si Marcel H. odpyká doživotní trest.

Článek

Jeho první obětí se loni v březnu stal chlapec Jaden ze sousedství, druhou o něco později známý Christopher W. Prvnímu z nich Marcel H., kterému podle psychologů chybí soucit, zasadil 52 bodných ran, druhému dokonce 68.

Na policii, které se sám přihlásil, vypověděl, že se rozhodl zabíjet poté, co se neúspěšně ucházel o působení v armádě. Tehdy si prý usmyslel, že zabije prvního člověka, který mu otevře dveře. Stal se jím právě devítiletý Jaden, jehož vylákal pod záminkou, že potřebuje pomoci se žebříkem. Christophera W., u něhož se po prvním činu schovával, pak zabil zřejmě proto, že ho chtěl nahlásit policii.

Foto: Mapy.cz

Herne

Psychopat a narcis

Po první vraždě poslal Marcel H. fotky z místa činu dvěma známým. Jeden z nich je pak zveřejnil na takzvaném darknetu, což je obtížně přístupná, anonymní část internetu využívaná mimo jiné k nelegálním obchodům. Posléze se na něm objevily i zvukové nahrávky, v nichž Marcel H. vraždy chladnokrevně popisoval. "Právě jsem zabil souseda. Moje ruka teď krvácí - a to je to jediné, co mně zrovna vadí," říkal na jedné z nich.

Soudci museli během procesu rozhodnout mimo jiné o tom, jestli k Marcelovi H. přistupovat jako k dospělému, nebo mladistvému. Ve druhém případě by bylo maximálním trestem 15 let odnětí svobody. Nakonec ale dali i na posudky psycholožky a psychiatričky, podle nichž je možné pachatele, jehož psychika vykazuje psychopatické, narcistické a sadistické prvky, považovat za dospělého.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám