Hlavní obsah

Za 136 znásilnění dostal muž v Británii doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Nejhorší sexuální predátor v britské historii, 36letý Indonésan Reynhard Sinaga, byl v pondělí uznán vinným ze 159 násilných trestných činů sexuálního charakteru. Obloudil 48 mužů v manchesterských klubech, které pak doma zdrogoval a zneužil, což si ještě natáčel. Soud ho poslal do vězení na doživotí.

Foto: ČTK/AP

Reynhard Sinaga na policejním snímku

Článek

Sinaga byl uznán vinným ze 136 znásilnění, osmi pokusů o znásilnění, čtrnácti případů sexuálního napadení a jednoho napadení doprovázeného penetrací. Jeho oběťmi se stalo 48 mužů, ale podle policie je obětí víc, jen se je nepodařilo zjistit. Mohl napadnout až 190 lidí

Žaloba označila Sinagu, jehož jméno bylo poprvé zveřejněno až 6. ledna, za člověka, který se dopustil nejvíc znásilnění v britské právní historii.

Když soudkyně Suzanne Goddardová pronášela rozhodnutí o vině, uvedla, že doživotní trest nesmí umožnit jeho propuštění dříve než za třicet let: „Podle mého úsudku jste vysoce nebezpečné, mazané individuum, které lže a nikdy nepřestane představovat riziko. Takže nemůže být propuštěno.“

Popsala, že „lovil mladé muže“, kteří nechtěli nic víc, než strávit příjemnou noc s přáteli.“ Dodala, že Sinaga neprojevil „ani stopu lítosti“ a „celý proces si užíval“.

Zvrhlík doprovodil turistku v Praze do hotelu. Po cestě ji znásilnil

Krimi

Oběti omámil silným anestetikem 

Podle stanice BBC stráví Sinaga zbytek života za mřížemi, protože byl už dříve odsouzen k jednomu doživotnímu trestu, kdy může být propuštěn nejdříve za dvacet let. Při předchozím verdiktu bylo uvedeno, že použil k omámení GHB, což je nebezpečné celkové anestetikum, které eliminuje vzpomínky, ale ohrožuje srdce. Použil je zřejmě i v dalších případech.

Foto: Královská prokuratura, Reuters

Záběry použité k odsouzení Sinagy

Oběti, které se probudily v jeho bytě, si stěžovaly, že si nic nepamatují. Dopaden byl, když jedna z jeho obětí přišla během zneužívání k vědomí a zavolala policii. Když policisté Sinagovi zabavili mobil, našli v něm stovky hodin záznamů, jak zneužívá lidi.

Aktuální soud se týká napadení z let 2015 až 2017, ale Sinaga útočil už dříve. „Předpokládám, že útočil deset let.“ uvedla policie a dodala, že 70 jeho obětí zachycených na videu se nepodařilo identifikovat a vyzvala, aby se přihlásily.

Ať shnije v pekle

Zástupce Královské prokuratury Ian Rushston uvedl, že Sinaga „měl částečně radost, že útočil na heterosexuální muže“.

Mnohé jeho oběti si však nesou těžké následky. U některých se objevily sebevražedné myšlenky. „Mívám období, kdy nemohu ani vstát,“ uvedl jeden z napadených. Jiný dodal, že Sinaga „mu zničil část života“. Další řekl: Doufám, že nikdy nevyjde z věznice a shnije v pekle.”

Policie zadržela muže podezřelého ze znásilnění turistky na Proseku. Poznali ho na ulici

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám