Hlavní obsah

Z podvozku českého autobusu v Bratislavě vylezli dva migranti

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na parkovišti před Bratislavským hradem vylezli v úterý z podvozku českého turistického autobusu dva migranti. Na místě zasahovali policisté i záchranáři.

Foto: TV Markíza

Migranty zadržela slovenská policie

Článek

Podle slovenských médií pochází migranti z Maroka a ukrývali se v podvozku českého autobusu, který vezl japonské turisty na okružní jízdu po několika evropských státech. Zastávku měl také v bosenském Sarajevu, kde se mohli migranti ukrýt v podvozku autobusu.

Podle televize Markíza slovenským policistům tvrdili, že na Slovensko přijeli ze Srbska. Mluvčí záchranářů Jozef Minár řekl, že migranti byli převezeni do jedné z bratislavských nemocnic.

Foto: TV Markíza

Odhalení migranti u autobusu

Televize Joj oslovila také českého autobusového dopravce. „Jako společnost Data Autotrans se od toho plně distancujeme, nemáme s tím nic společného. Domnívám se, že vše potvrzuje i postup řidiče, který jakmile měl podezření, okamžitě kontaktoval policii,“ řekl televizi jednatel a ředitel společnosti Jan Doškář. „Řidič slyšel nějaký hluk, nějaké klepání. Podíval se pod vozidlo a zjistil, že jsou tam dva lidi, tak kontaktoval policii, která to potom začala řešit,“ dodal.

Autobus byl na okružní jízdě z České republiky přes Rakousko, Slovinsko, Bosnu a Hercegovinu, Chorvatsko, Srbsko a zpět do České republiky přes Maďarsko a Slovensko.

Trump uvažoval, že by se migranti stříleli do nohou, řekli v knize jeho poradci

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám