Hlavní obsah

Vytáhl mě z kamionu a najel s ním do aut, popsal německý řidič útok Syřana

Limburg/Berlín

Dvaatřicetiletý Syřan, který v pondělí vpodvečer najel v hesenském Limburgu do dalších aut, se nejdříve zmocnil kamionu. Šokovaný řidič popsal listu Frankfurter Neue Presse, jak se vše odehrálo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Syřan najel v Limburgu s ukradeným kamionem do osmi autVideo: Reuters

 
Článek

Řidič bílého kamionu Mercedes čekal na křižovatce, než se na semaforu rozsvítí zelená. V tu chvíli k autu přiskočil Syřan a otevřel dveře na straně řidiče. Koukal se na něj široce otevřenýma očima.

Řidič se ho zeptal: „Co po mě chceš?“ Odpovědi se však nedočkal. Řidič uvedl: „Neřekl ani slovo. Zeptal jsem se ho ještě jednou.“ I to bylo marné. Místo toho čelil násilí. „Vytáhl mě z kamionu,“ vypověděl.

Syřan s kamionem zatočil doleva a odjel. Řidič za ním utíkal.

Po pár stech metrech ale Syřan s kamionem narazil do aut čekajících na semaforu na další křižovatce. Zdemoloval přitom osm vozidel a zranil přitom kromě sebe ještě osm dalších lidí.

Syřan najel v Německu s ukradeným kamionem do aut

Evropa

Útočník byl poté zadržen. Podle televize ZDF se případ vyšetřuje jako možný teroristický čin, ale úřady to zatím oficiálně nepotvrdily. Ministr vnitra Horst Seehofer řekl na setkání ministrů vnitra zemí EU svým kolegům: „Vyšetřuje se to a v tuto chvíli vám nemohu říci, jak je čin kvalifikován.“

Foto: Sascha Ditscher, ČTK/AP

Auta, která zdemoloval unesený kamion řízený Syřanem

Reklama

Výběr článků

Načítám