Hlavní obsah

Výbuch v německém dole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halle
Aktualizováno

Dva lidé utrpěli v pátek zranění při výbuchu v dole u Halle ve středním Německu. Informují o tom agentura DPA a list Mitteldeutsche Zeitung. Zhruba 35 dalších lidí zůstalo uvězněno pod zemí, už jsou ale v bezpečí.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K výbuchu došlo v dole u obce Teutschenthal, která leží jen několik kilometrů západně od Halle ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Jeho příčina zatím není jasná.

Na místě zasahují desítky hasičů a záchranářů.

Podle agentury DPA se asi 35 lidí, kteří zůstali po výbuchu uvězněni v dole, nachází v bezpečnostních prostorách, zhruba 700 metrů pod povrchem. Mluvčí zemského báňského úřadu uvedl, že mají k dispozici přívod vzduchu. Na povrch se podle něj budou moci dostat nepoškozenou šachtou.

V dole Teutschenthal pracuje zhruba sto lidí. Těžit se tam přestalo v roce 1982, v posledních patnácti letech tam ale horníci pracují na stabilizaci. Ve starých šachtách se také uskladňuje odpad. Původně se v Teutschenthalu těžily draselné soli i sůl kamenná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám