Hlavní obsah

Při explozi na sídlišti v Bratislavě se zranilo pět lidí

Právo, Ivav Vilček (Od našeho zpravodaje)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

V jednom z bytů v Bartókově ulici v Bratislavě došlo v pátek k výbuchu. a začalo hořet. Pět lidí se přiotrávilo zplodinami. Hasiči původně na svém Facebooku uvedli, že vybuchl plyn, ale pak tuto informaci stáhli a nadále psali jen o výbuchu, jehož příčina se vyšetřuje.

Výbuch plynu na sídlišti v Bratislavě si vyžádal pět zraněných

 
Článek

Hasiči uvedli, že obyvatele bytovky evakuovali a požár se jim podařilo lokalizovat. „Na místě zasahovalo téměř třicet hasičů s šesti kusy techniky,“ uvedlo slovenské prezidium hasičského a záchranného sboru.

Foto: Policie SR

K výbuchu došlo v bytě na prvním podlaží bytového domu a požár zachvátil také byt ve druhém podlaží. Společnost Slovenský plynárenský průmysl (SPP) zastavila dodávky plynu v okolí, aby nedošlo k dalším škodám.

Zasahující hasiči.

„Plynaři zkontrolovali těsnost všech okolních připojovacích plynovodů. Únik plynu nebyl zjištěn, a to ani ve vnitřních prostorách bytového domu, kde k výbuchu došlo,“ informovala společnost SPP.

Šestého prosince 2019 vybuchl plyn v Prešově. Při výbuchu a následném požáru zahynulo osm osob. Tělo jedné ženy nebylo nalezeno. Dvanáctipodlažní panelák byl natolik poškozen, že musel být asanován.

Prešovský panelák poškozený výbuchem plynu bude srovnán se zemí

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám