Hlavní obsah

Výbuch na bratislavském vánočním trhu, náměstí museli evakuovat

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Na vánočních trzích na Hlavním náměstí v Bratislavě došlo ve středu odpoledne k výbuchu propanbutanových lahví a následnému požáru. Jeden člověk utrpěl popáleniny v obličeji a na rukou. Požár navíc poškodil několik budov. Policie náměstí uzavřela a vánoční trhy vyklidila.

BEZ KOMENTÁE: Požár na bratislavských vánoční trzíchVideo: Peter Janoviček

 
Článek

Podle svědků došlo k výbuchu propanbutanových lahví ve stánku, kde grilovali klobásy. „Když jsem se blížil k náměstí, uviděl jsem požár. Policie nás varovala, že v blízkosti požáru jsou ještě další bomby a museli jsme všichni opustit náměstí,“ řekl Novinkám Peter Janoviček z Bratislavy.

Mluvčí hasičů Zuzana Farkasová Novinkám řekla, že nedokáže odhadnout, kolik lidí se evakuace týkala. Odhadem jich bylo několik desítek. "Pokud by k výbuchu a k požáru došlo víc k večeru, bylo by na náměstí určitě ještě víc lidí," řekla.

V okolí bylo množství turistů a podle serveru sme.sk jeden z turistických průvodců v angličtině konstatoval, že někdo asi klobásy příliš připekl.

Farkasová dodala, že požár likvidovalo 25 hasičů a sedm kusů techniky.

Bratislavský magistrát konstatoval, že stánek, v němž došlo k výbuchu, nebyl součástí vánočních trhů. „Majitelé stánku neměli s hlavním městem podepsanou nájemní smlouvu a nepožádali ani o možnost využití veřejného prostoru,“ upozornila mluvčí magistrátu Zuzana Onufer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám