Hlavní obsah

Všechny vás zabiju, telefonoval do židovské školy. Stráví rok za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vesoul (Francie)

Francouzský soud poslal v pondělí na rok do vězení mladého muslima, který po telefonu hrozil zabitím lidem v židovské škole v Toulouse. Představil se přitom podle agentury AFP jako příbuzný Mohameda Merada, který ve jménu islámu loni v oblasti Toulouse zavraždil sedm lidí včetně tří dětí a jednoho učitele z místní židovské školy.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvacetiletý Lucien Abdelrhafor dostal celkem dva roky vězení, jeden nepodmíněně, druhý podmíněně s dvouletou zkušební dobou.

"Jsem bratranec Merada a všechny vás zabiju," řekl podle vyšetřovatelů Abdelrhafor, když 16. září telefonoval ze svého bytu do židovské školy.

"Máme co do činění s dokonalým učněm džihádu (islámské svaté války). Je to mladík, který stupňoval svou agresivitu," prohlásil prokurátor.

Vyšetřování ukázalo, že Abdelrhafor se v poslední době stále víc přikláněl k radikálnímu islámu. Nenašlo se ale žádné spojení mladíka s Meradem či s nějakou sítí islamistů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám