Hlavní obsah

Vrtulník natočil havárii 76 aut na polské dálnici. Z vozů zbyly ohořelé a sešrotované vraky

Lodž

Vrtulník zachytil následky hromadné nehody 76 aut na polské dálnici A1 nedaleko Piotrkowa Trybunalského, asi 130 kilometrů jižně od Varšavy. K řetězové havárii, při níž utrpělo zranění sedmatřicet lidí, došlo ve čtvrtek večer. Bouralo také auto s polským ministrem obrany Antonim Macierewiczem. Stav šesti lidí je vážný, uvedla televize TVN24.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda na polské dálniciVideo: Reuters

 
Článek

„Tak obrovskou havárii jsme v Lodžském vojvodství ještě nezažili. Havarovaná vozidla se nacházejí na úseku dlouhém 1,5 kilometru, informovala mluvčí policie Joanna Kacková. Zároveň uvedla, že několik havarovaných aut shořelo.

Nejprve se srazilo 40 vozidel, mezi nimi i nákladní auta a autobus. O několik minut později asi o 400 metrů dál došlo k další hromadné srážce 36 aut. Vinna byla nejspíš namrzlá vozovka.

Auto s polským ministrem obrany Antoni Macierewiczem bouralo u Toruně severozápadně od Varšavy také v hromadné nehodě, a to osmi vozů. Nehodu podle televize TVN 24 zavinila ministrova kolona, která narazila do aut stojících na křižovatce na červené. Zranili se tři lidé.

Vojenská policie, která havárii bude prošetřovat, se podle TVN 24 pozastavila nad „závratnou rychlostí”, s jakou se ministrova kolona po silnicích přesouvala. Ministrův vůz se měl hnát rychlostí sahající od 136 až 153 kilometrů za hodinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám