Hlavní obsah

Vrah z Kaczyńského kanceláře: Mám rakovinu, zbylo mi 7 měsíců života

Právo, Pavol Minárik
Lodž

Ryszard C. (62), který v úterý v kanceláři polské opoziční strany Právo a spravedlnost (PiS) zabil jednoho muže a druhého těžce zranil, při výslechu na policii uvedl, že má rakovinu a zůstalo mu sedm měsíců života. Ve středu večer o tom informovala polská TVN24.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vrah z Lodže při výslechu také uvedl, že chtěl zabít „jakéhokoli politika z jakékoli polské strany, aby se přestali cítit tak seběvědomí“.

V minulých dnech plánoval zaútočit na jednu z poslaneckých kanceláří ve Varšavě, ale nakonec od svého záměru ustoupil. Svědkové tragédie v Lodži však tvrdí, že křičel, že chce zabít Jaroslawa Kaczyńského a postrílet politiky z PiS. [celá zpráva]

Ryszard C. během výslechu uvedl, že má rakovinu a před sebou jen 7 měsíců života, proto chtěl „tímto způsobem vyjádřit své politické postoje“. Dodal, že předtím uspořádal své věci. „Prodal jsem dům, odevzdal licenci taxikáře a všechen majetek převedl na ženu,“ uvedl muž.

Podle prokuratury Ryszardovi C. hrozí za spáchané trestné činy trest vězení na doživotí. Muž bude podroben psychiatrickému a dalším vyšetřením včetně onkologického.

Reklama

Výběr článků

Načítám