Hlavní obsah

Vojáka zprostili obvinění ze znásilnění, jeho údajná oběť se zabila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Sebevraždu spáchala v pondělí 41letá Tracy Shelveyová z Manchesteru poté, co soud zprostil obvinění ze znásilnění bývalého vojáka Patricka Halla. Tvrdila, že byla jeho obětí, a dvakrát proti němu u soudu svědčila. O tragédii informoval list Daily Mail.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Shelveyová byla po pátečním verdiktu značně rozrušena. Skočila ze střechy několikapatrového parkoviště u nákupního střediska. Po převozu do nemocnice podlehla zraněním.

Patrick Hall (24) byl vloni obviněn ze znásilnění sedmi žen, kterých se měl dopustit v letech 2006 až 2011. U prvního procesu byl zproštěn ze tří obvinění a soud rozhodl o jeho nevině i ve čtvrtém případu znásilnění.

Proti bývalému vojákovi se vedl další proces kvůli jiným třem znásilněním. Také v něm Shelveyová svědčila. V pátek porota rozhodla, že muž není vinen. Ženu o verdiktu informovali u ní doma dva speciálně vyškolení policisté. Večer ale policii opět volala. Ta přijela i se záchrankou, ale Shelveyová už působila klidněji.

V pondělí v deset dopoledne však vylezla na střechu nákupního střediska a přes naléhání policistů skočila.

Hall, který vstoupil do armády v šestnácti, sloužil v irácké Basře.

Případ bude nyní prošetřovat speciální komise dohlížející na práci policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám