Hlavní obsah

VIDEO: Imigranti zapálili své ubikace na italském ostrově Lampedusa

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAMPEDUSA
Aktualizováno

Ilegální imigranti zadržovaní v táboře pro uprchlíky na italském ostrově Lampedusa ve středu podpálili své ubikace poté, co se jim nezdařil pokus o útěk. Kouřem se přiotrávilo 14 lidí, kteří byli ošetřeni v nemocnici. Při nepokojích podle vysokého komisaře OSN pro uprchlíky utrpělo zranění celkem 40 imigrantů.

Foto: Reuters

Hořící středisko pro uprchlíky na italském ostrově Lampedusa

Článek

Vzpoura v táboře propukla kvůli zprávě, že Italové deportují 107 Tunisanů zpět do vlasti. Vzpoury se účastnilo na 860 lidí zadržovaných v táboře. „Někteří se pokoušeli utéci branou, ale byli zatlačeni bezpečnostními silami,“ uvedla italská televize.

Poté propukl v táboře požár, který založili imigranti. Oheň zničil jednu z budov.

Údaje po počtu zraněných imigrantů se liší. OSN uvádí číslo 40. Agentura ANSA doplňuje, že 14 jich bylo ošetřeno v nemocnici kvůli dýchacím potížím. Zraněno bylo také 27 zasahujících policistů.

Lampedusa leží na jedné z tras, kterými se imigranti z Afriky dostávají do Evropy. Loni jich tam skončilo 31 700, což je o 75 procent více než předloni.

Reklama

Výběr článků

Načítám