Hlavní obsah

VIDEO: Do sídla Naftogazu vtrhlo policejní komando

Novinky, Tomáš Reiner
KYJEV
Aktualizováno

Do sídla ukrajinské energetické společnosti Naftogaz v Kyjevě ve středu vtrhla skupina maskovaných ozbrojenců, oznámil to mluvčí firmy Valentyn Zemljanskij. Tajná služba později uvedla, že jde o policejní vyšetřování. Komando v současnosti podle svědků prohledává budovu.

Článek

Zemljanskij řekl, že asi 20 ozbrojených mužů přešlo přes ochranku a šlo do třetího patra budovy, kde se nachází kancelář náměstka ředitele. Agentura Interfax následně uvedla, že jde o policejní razii, při níž bylo zatčeno celé vedení.

Vedení služby SBU potvrdilo jen, že se jedná o razii. „Nejsou to ozbrojenci v maskách, ale vyšetřovací skupina. A ať nikdo v Naftogazu nelže, že jim to nebylo řečeno. Všichni věděli, že skupina přijde pro dokumenty. Je to všechno v rámci zákona,“ reagovala mluvčí SBU Maryna Ostapenková.

Incident se udál jen pár hodin poté, co SBU zatkla předního státního úředníka v souvislosti s nakládáním s 13,7 miliardami krychlových metrů plynu. SBU podle Interfaxu vyšetřuje možnou tajnou dohodu mezi vedením Naftogazu a dalšími průmyslníky o prodeji plynu v hodnotě asi 3,9 miliardy dolarů (asi 85 miliard korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám