Hlavní obsah

VIDEO: Býci ve Španělsku zranili za čtyři dny 27 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAMPLONA

Čtvrtým dnem pokračovaly ve čtvrtek ve španělské Pamploně oslavy svátku svatého Fermína a s ním spojené ranní běhy s býky v úzkých uličkách města. Prozatímní bilance je 27 zraněných poté, co si poslední běh vyžádal šest zraněných. Jeden z nich dokonce krátce upadl do bezvědomí.

Foto: Dani Cardona, Reuters

Článek

foto: ČTK/AP/Daniel Ochoa de Olza

foto: Reuters/Dani Cardona

Osmadvacetiletý Španěl skončil s natrženým stehnem, o tři roky starší Američan utržil zranění hlavy, po němž zůstal krátce v bezvědomí. Spolu s dalšími pěti běžci skončili v pamplonské nemocnici.

foto: ČTK/AP

foto: Reuters/Eloy Alonso

Z 27 zraněných nabral býk tři osoby. Mezi zraněnými jsou mimo Španělů čtyři Američané, Angličan, Australan, Novozélanďan, Řek, Jihokorejec, Rumun a jeden občan JAR.

foto: Reuters/Joseba Etxaburu

foto: Reuters/Joseba Etxaburu

foto: Reuters/Joseba Etxaburu

Běhy s býky mají v Pamploně čtyři století dlouhou tradici a poté, co o nich ve dvacátých letech napsal Ernest Hemingway novelu Fiesta, si je oblíbili i cizinci. Běhy se uskutečňují každé ráno po osm dní, a to mezi 7. a 14. červencem.
Do uliček středověkého města se vypustí býci a běžci, často posilnění alkoholem, se před nimi snaží pádit v co nejtěsnější blízkosti.
Od roku 1911 stále kratochvíle život čtrnácti lidí. Posledním bylo úmrtí 22letého Američana v roce 1995.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám