Hlavní obsah

Vichr na Slovensku vyvrátil zastávku autobusu, zabila dítě

Právo, Ivan Vilček (Od našeho zpravodaje)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myjava
Aktualizováno

Silný nárazový vítr vyvrátil ve městě Myjava na západě Slovenska konstrukci autobusové zastávky a ta zasáhla dvě děti. Jedno zemřelo a další utrpělo zranění.

Foto: Policie SR

Místo neštěstí.

Článek

„Jedno dítě po převozu na lékařské ošetření zraněním podlehlo,“ uvedla slovenská policie. Druhé dítě bylo v kritickém stavu transportováno do nemocnice. K tragédii došlo na Staromyjavské ulici.

Podle serveru topky.sk zemřela čtyřletá dívka a její dvouletý bratr bojuje o život. Letecky byla převezena do Bratislavy. Neštěstí se mělo stát ve chvíli, kdy kolem zastávky procházela rodina. Rodiče a nejstarší dítě vyvázli bez zranění.

Foto: Policie SR

„K příčinám a způsobu odpoutání autobusové zastávky se vyjádří znalec příslušného odvětví. Na místě probíhají procesní úkony,“ dodala policie.

Silný vítr zasáhl ve středu většinu území Slovenska. Nejvyšší výstrahu třetího stupně vydal Slovenský hydrometeorologický ústav pro Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Košický kraj.

Na horách dosáhla rychlost větru 125 kilometrů v hodině. V nárazech až 180 kilometrů v hodině. Dvacet tisíc odběrných míst především na Oravě a Liptově bylo bez proudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám