Hlavní obsah

Více než 3000 vrácených aut, Tyrolsko si pochvaluje zákaz sjíždění z dálnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba 3000 aut už poslali policisté v Tyrolsku zpět na dálnice, když se jejich řidiči pokoušeli z komunikace sjet, napsal server krone.at s odkazem na statistiky hejtmana Günther Plattera. Ten je se zákazem sjíždět z dálnice od sobotního rána do nedělního večera velmi spokojen. Opatření platí od poloviny června a potrvá do poloviny září.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Spolková země zavedla toto opatření kvůli řidičům, kteří se snažili objíždět dálniční úseky po menších silnicích, aby se vyhnuli buď zácpám, nebo placení mýtného.

„Zákaz byl namístě, protože postižené oblasti se neměly, jak bránit. Opatření napomohlo nápravě situace,“ prohlásil hejtman Platter. Podle jeho slov dotčené vesnice ani města už nemají problémy s ucpanými silnicemi, kudy nemohli projet ani záchranáři.

Opatření platí v oblasti Innsbrucku a také v obcích Patsch a Gries u brennerské dálnice a v Kufsteinu. Podobné zákazy zavedla i spolková země Salcbursko na dálnici A10, kudy motoristé jezdí do Slovinska nebo Itálie. Nelze se tak vyhnout poplatkům za průjezd Taurským a Katschberským tunelem.

Zákaz bude platit příští týden už od středy vzhledem ke státnímu svátku.

Opatření rakouských úřadů kritizovalo zejména Bavorsko.

Reklama

Výběr článků

Načítám