Hlavní obsah

Vězněná členka Pussy Riot je ze strachu před ostatními na samotce

Moskva

Odsouzená ruská performerka Marija Aljochinová ze skupiny Pussy Riot byla na vlastní žádost izolována od ostatních vězeňkyň. Bojí se o svou bezpečnost. Podle vedení trestanecké kolonie, kde si odpykává dvouletý trest, je soužití Aljochinové s ostatními konfliktní a provází ho "napjaté vztahy", napsala agentura RIA Novosti.

Foto: Profimedia.cz

Marija Aljochinová

Článek

Podle sdělení věznice dívka písemně požádala vedení, aby byla přemístěna na samotku. Mezi ní a vězeňkyněmi došlo kvůli náboženským sporům k ostré hádce a verbálním útokům. Aljochinové ostatní odsouzené pohrozily fyzickým napadením. Během pohybu po areálu tábora ji budou doprovázet stráže.

Čtyřiadvacetiletou dívku poslal ruský soud spolu s jejími dvěma kolegyněmi za únorovou performanci v chrámu Krista Spasitele do vězení. Skupina v kostele zazpívala "punkovou modlitbu" Bohorodičko, vyžeň Putina, kterou chtěla poukázat na propojenost pravoslavné církve s Kremlem.

Do vězení nakonec nastoupily jen Aljochinová s Naděždou Tolokonnikovovou, třetí členka Jekatěrina Samucevičová, původně odsouzená rovněž k dvouletému trestu, nakonec dostala dvouletou podmínku.

Aljochynová je vězněna v kolonii v Permské oblasti několik stovek kilometrů východně od Moskvy.

Už dříve si stěžovala na stravu v trestanecké kolonii. Vadilo jí, že základem je maso, které jako veganka odmítá.

V Rusku převážná většina lidí věří v Boha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám