Hlavní obsah

Vězeň střílel za mřížemi pistolí. Přinesl mu ji dron

Právo, znk
Itálie

Italské úřady se snaží zjistit, jak se osmadvacetiletému vězni z Neapole podařilo dostat za mříže pistoli, kterou střílel na spoluvězně, a mobil, kterým posléze volal svého právníka. Vyšetřovatelé za nejpravděpodobnější považují variantu, že mu zbraň komplici propašovali dronem.

Foto: Právo

Ilustrační foto

Článek

Mladík, který si odpykává trest ve věznici s vysokým stupněm ochrany ve Frosinone, v neděli nejprve ohrožoval pistolí strážného, kterého donutil odevzdat klíče od cel a následně začal střílet do jedné z nich, kde žijí tři jeho spoluvězni, střílet.

Nakonec zavolal mobilem právníka, který mu doporučil, ať zbraň odevzdá. Trestanec ho uposlechl, po telefonátu ale ještě spolkl SIM kartu. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Až výjimečného trestu se může dočkat uprchlý vězeň za pokus o vraždu policistů na Ašsku

Krimi

Podle vyšetřovatelů šlo o vyřizování účtů. Mladík se podle všeho mstil za to, že ho skupinka vězňů před několika dny zmlátila.

Šéf věznice Carmelo Cantone informaci o zbrani i telefonu médiím potvrdil, dosud ale není jisté, jak k nim vězeň přišel. Policie ale pracuje s verzí, že mu je dodal komplic dronem.

Dron jako prostředek pro zásobování vězňů byl v Itálii využit už v minulosti. V říjnu roku 2018 v Tarantu na jihu Itálie dodal do cely telefon a drogy.

Reklama

Výběr článků

Načítám