Hlavní obsah

Velké akce zůstanou v Německu zakázané nejméně do konce října

– Berlín

Hromadné společenské akce zůstávají v Německu zakázány až do konce října. Po středečním jednání se na tom dohodla kancléřka Angela Merkelová s premiéry jednotlivých spolkových zemí, napsala agentura DPA. Zákaz platí pro ty akce, u nichž nepůjde vysledovat kontakty mezi lidmi a zajistit dodržování hygienických předpisů.

Foto: Pool, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová

Článek

Nadále budou platit opatření, která vláda zavedla v souvislosti s nákazou koronavirem. Lidé budou muset dodržovat minimální odstup 1,5 metru. Budou platit zvýšená hygienická opatření a v místech s větším výskytem lidí, například obchodech či městské hromadné dopravě, se bude muset nadále nosit rouška.

„Dokud neexistuje vakcína, musíme žít s koronavirem, a toto jsou základní pravidla ochrany před nákazou,“ uvedla kancléřka Merkelová. Start mobilní aplikace na trasování nákazy označila kancléřka za úspěšný a chápe ho jako „milník v boji proti koronaviru”.

Berlín zvažuje i otevírání vůči světu

Zahraniční

Pokud bude vývoj v počtu nakažených koronavirem příznivý, po letních prázdninách by se měl obnovit provoz ve školách ve všech spolkových zemích.

V Německu, které má zhruba 83 milionů obyvatel, se od počátku epidemie infekce virem Sars-CoV-2 potvrdila u 187 184 osob. Zhruba 173 600 z nich se již uzdravilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám