Hlavní obsah

Ve Walesu zatkli muže na základě spolupráce s českou policií

– Cardiff

V rámci společného více než půl roku dlouhého vyšetřování české a waleské policie byl tento týden zatčen ve Walesu 43letý muž. Případ se týká ”moderního otrokářství” ve městě Cardiff. Uvedla to místní policie bez upřesnění obětí zotročování. V podobných případech jde zpravidla o Východoevropanky, které zločinci nalákají pomocí lživých slibů do Británie, kde je pak nutí k prostituci.

Foto: Novinky

Článek

„Zadržení bylo výsledkem sedmiměsíčního tajného vyšetřování s partnery z celního a daňového úřadu, z úřadu pro práci a penze a národního úřadu pro potírání zločinu,“ řekl představitel policie jižního Walesu Tudor Thomas. Zadržený z Lanishenu byl v pátek podle BBC propuštěn na kauci.

K účasti české policie dodal: „Policie jižního Walesu byla přes Europol součástí společného vyšetřovacího týmu s útvarem české policie pro boj s organizovaným zločinem. Bylo to poprvé, kdy byl takovýto postup využit v Jižním Walesu.“

„Zneužívání zranitelných lidí ve Wallesu se stalo prioritou waleské policie a našich partnerů. Zatčení  z tohoto týdne ukazuje mezinárodní odhodlání potírat moderní otrokářství a ochránit lidi před újmou. Otroctví je globální problém,” řekl Thomas.

Reklama

Výběr článků

Načítám