Hlavní obsah

Ve výškovém bytovém domě v Londýně hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Kolem 60 hasičů bojovalo v pátek odpoledne s požárem výškového obytného domu ve východní části Londýna, uvedla agentura DPA. Plameny zachvátily byt ve 12. patře. Požár už dostali hasiči pod kontrolu. Příčiny se vyšetřují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z londýnského věžáku šlehaly plamenyVideo: Reuters

 
Článek

Oheň byl podle britských médií nahlášen kolem půl jedné odpoledne. Plameny zasáhly byt ve 12. patře a částečně pronikly i o patro výš.

Budovu opustilo několik desítek lidí, podle hasičů nejsou žádné informace o mrtvých či zraněných. Zdravotníci uvedli, že nikdo nebyl v souvislosti s požárem převezen do nemocnice.

Kouř byl vidět daleko ve městě, na tísňové lince na něj upozornily desítky lidí.

Foto: Social Media, Reuters

Požát výškové výškového obytného domu ve východní části Londýna

Požár vyvolal vzpomínky na tragédii, která se stala vloni 14. června, kdy začalo hořet v jednom z bytů ve 24patrovém obytném domě Grenfell Tower. Tehdy začala hořet lednice v jednom z bytů a poté se plameny rychle rozšířily po celé budově obývané převážně sociálně slabšími lidmi a imigranty.

Podle expertů k rychlému šíření plamenů přispěl nevhodně zvolený izolační obklad budovy. Hasiči tehdy požár dostali pod kontrolu po 24 hodinách, zcela byl zlikvidován po 60 hodinách. S plameny bojovalo asi 250 hasičů. O život přišlo 71 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám