Hlavní obsah

Ve Vídni soudí Turka, který prý na jihu Moravy sháněl nezletilé dívky na sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Vídeňský soud se zabývá případem 69letého Turka, který podle obžaloby svým přátelům dodával z jižní Moravy nezletilé dívky na sex, měl tak činit v letech 2009 až 2018. Informoval o tom rakouský list Der Standard.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Proces označil za komplikovaný, protože hlavní obžalovaný, který v Rakousku žije už 33 let, a také druhý obžalovaný, zákazník mladých prostitutek Temel Ö., nehovoří německy a na otázky soudce odpovídají vyhýbavě. Hlavní obžalovaný obvinění popírá nebo svědectví proti své osobě označuje za lživá.

Obžalovaný Selahattin Ü. podle žalobců známým zprostředkovával nezletilé Češky na sex mezi lety 2009 a 2018. Obžalovaný to popírá, ačkoli proti němu hovoří četné svědecké výpovědi, protokoly, odposlechnutý telefonát i policejní sledování.

Podle obžaloby Turek požadoval za zprostředkování 500 korun. Rodiče dívek jako protislužbu dostávali potraviny, alkohol a pleny. Najatým dívkám bylo vštěpováno, aby případně úřadům tvrdily, že jim už bylo 18 let.

Za 136 znásilnění dostal muž v Británii doživotí

Evropa

Jeden z jeho dlouholetých přátel u soudu uvedl, že Selahattin Ü. se i přes svůj věk obklopuje mladými dívkami s nimiž mívá i sex.

Děvčata ze sousedství

Obžalovaný, který v nejmenovaném jihomoravském městě provozoval autodílnu, však podle rakouského deníku odporuje dokonce i svému vlastnímu obhájci. Původně mu tvrdil, že v dílně pravidelně pořádal grilovací večírky, a pokud se na nich objevila děvčata ze sousedství a jeho známí se s nimi sblížili, nenese za nic odpovědnost.

"Jak se to stane, že se ve vaší dílně pravidelně zdržují nezletilé dívky, které se scházejí se staršími tureckými muži?", chtěl dnes vědět soudce Christoph Bauer po hlavním obžalovaném. Ten ale popřel, že by v dílně dívky byly. "Je tam pouze jedna žena. Ta je mojí sekretářkou. Silná dáma," řekl Selahattin Ü. prostřednictvím tlumočníka.

V podobném duchu se podle reportáže ze soudní síně nesly i další odpovědi obžalovaných. Kvůli pokročilé hodině byl proces přerušen do 12. února.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám