Hlavní obsah

Ve Vídni shodili černošku do kolejiště metra

– Vídeň

Cestující na poslední chvíli zachránili zraněnou ženu, kterou útočník srazil z nástupiště. Svědci spustili nouzový signál půl minuty předtím, než do stanice vjel vlak, uvedla agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Ženu zachránili na poslední chvíli

Článek

Rakouská policie už zatkla podezřelého a obvinila ho z pokusu o vraždu. Jeho čin podle ní mohl mít rasový podtext, protože obětí je černoška.

Ve stanici metra Taborstrasse v centru Vídně v sobotu pozdě večer 51letý muž zaútočil na 36letou ženu tmavé pleti, která cestovala s přítelkyní. Rakušan jim napřed vulgárně nadával, protože se mu nelíbilo, že příliš hlasitě telefonují. "Urážel je a rasisticky jim nadával," uvedl mluvčí policie Thomas Keiblinger.

Hádka nakonec přerostla ve rvačku, muž jednu z žen udeřil do hlavy a strčil do kolejiště. Při pádu si zlomila patní kost a nebyla schopná se dostat zpátky na nástupiště. Zachránili ji ostatní cestující, kteří pomocí nouzového tlačítka upozornili obsluhu metra.

"Vlak by do stanice přijel jen o třicet či čtyřicet sekund později," uvedl Keiblinger s tím, že včasné zastavení soupravy zachránilo ženě život.

Útočník vinu popírá a tvrdí, že se jen bránil napadání ze strany žen. O jeho vině rozhodne soud.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám