Hlavní obsah

Ve slovenském autobusu v Srbsku zemřely i dvě Češky

Právo, Novinky, ČTK, Alex Švamberk, Jaroslav Soukup, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad
Aktualizováno

Mezi pěti mrtvými v autobuse se slovenskou poznávací značkou, který v úterý kolem 03.30 havaroval na srbské dálnici z Niše do Bělehradu u obce Aleksinac, jsou podle českého ministerstva zahraničí i dvě ženy z Česka. Nejméně osm Čechů utrpělo zranění. Celkem 14 cestujících bylo zraněno, když autobus sjel z vozovky a převrátil se. Ve voze cestovalo 12 českých občanů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při nehodě slovenského autobusu v Srbsku zemřelo pět lidíVideo: Reuters

 
Článek

Mluvčí ministerstva zahraničí ČR Michaela Lagronová informovala, že mezi mrtvými jsou dvě Češky. Podle dřívějších informací srbského rádia B92 zahynuli pouze slovenští občané.

Tomáš Němec z cestovní kanceláře Aeolus sdělil, že klienti cestovní kanceláře se vraceli z řeckého ostrova Korfu. V autobusu jelo 29 lidí, mezi nimi 12 Čechů, ostatní byli Slováci a Maďaři. Dopravu pro cestovní kancelář zajišťovala slovenská firma, dodal Němec.

Foto: Mapy.cz

Ředitel zdravotnické služby v Niši Miodag Lazić řekl, že do zdravotnického zařízení bylo převezeno kolem páté ráno 14 lidí.

„Přijali jsme i dítě, které bylo posláno na dětskou chirurgii, ale bylo zraněno jen lehce, takže nebude muset zůstat v nemocnici,“ dodal Lazić.

Do Srbska odletěl v úterý odpoledne speciál slovenské vlády. Na jeho palubě byl tzv. intervenční tým složený ze zdravotních sester, psychologů a duchovních. „Poskytneme pomoc i České republice,“ uvedl slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák.

Z havarovaného autobusu nakonec přiletělo do Bratislavy 23 turistů, z tohoto počtu bylo deset Čechů.  Pro zraněné by se měl speciál vrátit v následujících dnech, podle jejich zdravotního stavu.

Příčinou nehody byl podle Kaliňáka  pravděpodobně mikrospánek řidiče.

Mluvčí Lagronová už v úterý dopoledne uvedla, že na místo nehody míří česká konzulka z Bělehradu.

Provoz na dálnici není přerušen, projíždí se levým pruhem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám