Hlavní obsah

Ve slovenské osadě zemřely dvě děti, zřejmě umrzly

Právo, Novinky, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Dvě děti ve věku jeden rok a pět měsíců zemřely o víkendu v romské osadě u Košic. V obou případech bylo příčinou úmrtí pravděpodobně podchlazení. Začátkem února v této nelegálně vybudované osadě uhořely dvě malé děti.

Foto: Petr Lázár, ČTK

Děti z romské osady v Krásné u Košic si hrají venku i v mrazech, a to často i bez dostatečného oblečení. Ilustrační foto

Článek

Matka ročního dítěte tvrdila, že si ničeho neobvyklého nevšimla, teprve až když chtěla dítě nakojit, zjistila, že je mrtvé.

Matka žádá úřady, aby umístily její ostatní děti do dětských domovů, aby nedošlo k další tragédii. "Vždyť tady zmrznou," říká otevřeně matka. Sociální pracovníci však trvají na tom, že špatné hygienické podmínky v osadě nejsou důvodem k odebrání dětí od rodičů.

Narkomani nechali dítě zemřít mezi potkany

Další pětiměsíční dítě zůstalo ve špinavé a studené chatrči bez dozoru několik hodin. Podle místních rodiče holčičky fetovali a o dítě se nestarali. Matce ve věku 16let nebylo divné ani to, že děvčátko spalo po celý den a vůbec se neprobudilo.

Sousedé potvrdili, že tělíčko dítěte bylo zohavené. V chatrči se totiž volně pohybovali potkani. "Bylo to strašné, půlku tváře jí sežrali potkany," řekla TV Joj jedna ze sousedek.

V obou případech určí příčinu smrti až nařízená soudní pitva. Jak uvedla mluvčí Jana Mésarová matka mladšího dítěte čelí obvinění z týrání. Za tento čin ji hrozí sedm až 15 let vězení. Jako nezletilé ji bude trest snížený na polovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám