Hlavní obsah

Ve Skotsku vykolejil vlak, tři lidé zemřeli a další je pohřešován

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tři oběti na životě si ve středu vyžádala železniční nehoda ve Skotsku. Osobní vlak vykolejil dopoledne nedaleko města Stonehaven, informovala agentura Reuters. Příčina neštěstí zatím není známa. V oblasti přes noc silně pršelo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve Skotsku vykolejil osobní vlakVideo: Reuters

 
Článek

Britská dopravní policie uvedla, že ji na místo nehody u Stonehavenu na severovýchodě Skotska přivolali v 9:43 místního času (10:43 SELČ). Podle stanice BBC vyrazily k vlaku tři desítky sanitek, vrtulník a hasiči. Na záběrech pořízených z dálky je vidět jen stoupající oblak kouře.

Vykolejený vlak měl šest vagónu a vezl jen 12 lidí, šest cestujících a šest členů personálu, uvedla britská televizní stanice Sky News. Jeden člověk je stále pohřešován.

Ani tři hodiny po nehodě nebyly k dispozici bližší informace nebo snímky.

Skotská první ministryně Nicola Sturgeonová uvedla, že podle prvních informací, které má k dispozici, jsou na místě "vážně zranění". Neštěstí označila za "mimořádně závažné". Účast postiženým vyjádřil už i britský premiér Boris Johnson a ministr dopravy Grant Shapps.

Město Stonehaven leží na železnici, která spojuje Aberdeen s Edinburghem a Glasgowem. V oblasti v noci na středu silně pršelo. Skotské dráhy ráno varovaly, že kvůli tomu může docházet během dne ke zpoždění vlaků.

Agentura AP upozornila, že tragické železniční nehody jsou v Británii velmi vzácné. Naposledy si podle ní vykolejení vlaku lidský život vyžádalo v roce 2007.

Reklama

Výběr článků

Načítám