Hlavní obsah

Ve Francii zatkli matku se čtyřmi dcerami, chtěly útočit na kostely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Béziers

Ve městě Béziers na jihu Francie zadržela v noci na neděli tamější policie matku se čtyřmi dcerami, uvedl server televize BFM TV. Ženy jsou podezřelé z plánování teroristických útoků. V domě se podle vyšetřovatelů nalezly nejen komponenty k výrobě výbušnin, ale také sečné zbraně, například šavle.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Noční razii provedli vyšetřovatelé z vnitrostátní tajné služby DGSI  a ženy skončily ve vazbě. Z terorismu je zatím podezřelá jen jedna z dcer, 18letá dívka. Z dosavadních zjištění vyplývá, že dívka v minulosti nebyla souzena za terorismus, ani nepatřila k známým extremistům.

Některé informace nicméně nasvědčují tomu, že cílem útoku se měly stát kostely v Montpellieru.

Od teroristických útoků ve Francii uplynulo více než pět let, navzdory zavedení zvláštních bezpečnostních opatření zůstává terorismus ve Francii stále velkým problémem. Naposledy zaútočil osmnáctiletý Čečenec Abdulak Anzorov na pařížském předměstí, kdy zavraždil středoškolského učitele dějepisu Samuela Patyho.

Uřízl mu hlavu a motivem činu byla podle vyšetřovatelů pomsta za to, že pedagog s žáky hovořil o svobodě slova a ukazoval jim karikatury proroka Mohameda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám