Hlavní obsah

Ve Francii zabila lavina tři lyžaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Tři francouzští lyžaři, pohřešovaní od středy ve francouzských Pyrenejích, byli ve čtvrtek nalezeni mrtví pod lavinou. Oznámily to místní úřady.

Lyžaři v Cauterets

Článek

„Příčinou neštěstí byla včerejší (středeční) lavina, která se strhla v lyžařské oblasti mimo sjezdovku,” upřesnila prefektura podle agentury AFP.

Tři oběti se našly při čtvrtečním pátrání u lyžařského střediska Cauterets na jihozápadě Francie. Všichni tři muži – dva ve věku 38 let a jeden 29letý – byli Francouzi.

Ve stejném departementu Haute-Pyrénées zahynul v úterý devatenáctiletý lyžař, kterého zasypala tři metry vysoká lavina na okraji „červené” sjezdovky v lyžařském středisku Gavarnie. Podle místního ředitele Christopha Fabreho je těžké říci, zda mladík, původem z jihozápadní Francie, lyžoval ve volném terénu, v horách však nelze zabezpečit všechna místa. Když se jej podařilo nalézt, záchranáři mu již nedokázali pomoci.

V lednu ve stejném departementu přišel o život pod sněhem další lyžař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám